Minns du scenen i Gladiator där Russel Crowe uppmanar de andra gladiatorerna att samarbeta med honom för att överleva? Den scenen säger något om chefskap i arbetslivet.

Crowes gladiator hade ingen möjlighet att bygga sitt eget team, han fick jobba med dem han hade. Så är det ofta också för dig som företagare. Då gäller det att vara öppen med vad du själv kan och står för, och berätta vad som förväntas av de anställda för att ni ska bli vinnare. Eller rentav överleva.

Uppmuntra sedan dina medarbetare att utmana dig, lyssna på deras idéer och ge dig in i diskussioner. Men när beslutet är fattat, se till att alla arbetar för det.

Får du chansen att anställa ditt eget folk – leta efter personer som överträffar dig. Låt dig inte hindras av prestigetänkande om att du själv ska vara bäst. Genom att välja folk som är smartare, har högre utbildning, mer erfarenhet blir ditt företag lönsammare.

När du intervjuar jobbkandidater, var transparent med dina egna svagheter och styrkor, så att du kan hitta personer som kompletterar dig. Akta dig för ja-sägare, de hindrar företaget från att nå nästa nivå. Lova inte guld och gröna skogar till den du vill anställa. Var ärlig med vad jobbet innebär. Många ger vaga löften om ”mer ansvar om ett halvår” – men om det inte blir så kommer den anställde att bli missnöjd.

Nöjda anställda är lika viktigt som nöjda kunder. Då drar de in mer bra folk, kompletterar dina svagheter och lyfter hela företaget.

Scenen i Gladiator hittar du här.

 

New call-to-action