Flexibla företagslån för alla faser

Låna 3-35 miljoner. Ansök om företagslån idag och få besked inom en vecka.
Våra företagslån

Vi ger bra idéer en chans

Ett växande företag behöver investera, innovera och utmana för att säkra sitt försprång gentemot konkurrenterna. Men till det krävs kapital. Både på lång sikt, för att utveckla ny teknik, förbättra erbjudande och produkter, eller för att växa på nya marknader. Men också på lite kortare sikt, för att möta upp ökad efterfrågan, eller snabbt kunna agera på de möjligheter som dyker upp. Våra olika företagslån kan hjälpa dig med båda.

Företagslån för företag som vill växla upp

Vi brinner för de små- och medelstora företagen som utgör ryggraden i den svenska ekonomin och arbetsmarknaden. Det finns en enorm potential i svenska tillväxtbolag och vi vill frigöra kraften hos alla passionerade entreprenörer och ambitiösa företag.

Många företagare och entreprenörer har idag svårt att säkra tillväxtfinansiering i form av företagslån på grund av krångliga processer och höga krav från storbanker och andra aktörer. DBT erbjuder ett modernt finansieringsalternativ med en smidig process och transparenta villkor anpassat för dagens tillväxtföretag.

Med ett företagslån från DBT får du tillväxtkapital utan att behöva späda ut ditt ägande. Våra lån är anpassade för växande företag i olika storlekar och branscher. Fasta räntor, transparenta villkor och tydliga återbetalningsplaner ger dig full kontroll över lånet så att du kan fokusera på att driva och skala upp ditt företag.

Hittills har vi hjälpt hundratals företag på deras tillväxtresa och våra låntagare växer dessutom 7 gånger snabbare än sina konkurrenter. Som kund hos oss tar du del av vår samlade erfarenhet inom entreprenörskap, företagsbyggande och finansiering. Tillsammans hjälper vi dig att överträffa dina mål. 

Låna 3-35 miljoner
Vi backar små och medelstora företag. Med våra olika företagslån hittar du enkelt en lösning som passar ditt växande företag.
5x snabbare än banken
Låt oss och vår plattform göra jobbet medan du koncentrerar dig på annat. Du lägger max en timme på hela processen och får besked inom några dagar.
Bättre data – djupare förståelse
Genom att kombinera en rationell och datadriven process med vårt erfarna teams personliga input kan vi se bortom er senaste bokföring och hitta sann potential.
Vi växer med våra kunder
Vårt erfarna team finns vid er sida från dag ett. Inget gör oss gladare än när våra kunder lyckas. 40% av vår tillväxt kommer från återkommande kunder.

Lån till företag med olika behov

Varje företag har sina unika behov och förutsättningar. Vissa företag behöver göra större investeringar i ny teknik, eller för att etablera sig på en ny marknad. Andra företag behöver till exempel säkra sin likviditet vid en stark orderingång. Våra flexibla lånealternativ hjälper dig att nå dina mål utifrån din situation.

Företagslån för långsiktiga investeringar

Vårt tillväxtlån är anpassat för att möjliggöra innovation och tillväxt.
 • Låna från 3 miljoner kr, upp till 35 miljoner kr.
 • Löptider mellan 1 år och 5 år.
 • Amorteringsfrihet i upp till 6 månader.

Företagslån vid korta likviditetsbehov

En flexibel företagskredit som du kan nyttja när du behöver den.

 • Kreditram från 2 miljoner kr till 10 miljoner kr.
 • Löptid på 12 månader med amorteringsfrihet i upp till 6 månader.
 • Betala bara för den delen av Kreditramen som nyttjas.

Våra bästa tips för en lyckad ansökan

Inför låneansökan är det viktigt att du som låntagare förbereder dig genom att tänka igenom vilka siffror du bör redovisa samt definiera vad syftet med lånet är. Ju mer information och underlag du kan lämna, desto mer trovärdig kommer du att framstå. All information som gör det tydligt och enkelt att förstå din verksamhet, dina framtidsplaner och hur du tänkt nå dit är värdefull. Några viktiga saker att tänka på:

 • Beskriv tydligt ändamålet med företagslånet och hur det kommer att möjliggöra din tillväxt. Hur påverkar lånet företagets omsättning, resultat och framtidsutsikter?
 • Gör en budget avseende intäkter, kostnader och kassaflöden som visar företags förmåga att återbetala lånet. Just återbetalningsförmågan är en av de mest kritiska punkterna att klargöra. Undvik att göra lyckokalkyler.
 • Vad finns det för andra säkerheter i bolaget som kan täcka upp för lånet om verksamheten mot förmodan inte utvecklas enligt plan? Det kan till exempel vara aktiepant, pant i fastighet/egendom, borgensförbindelser, övriga tillgångar som maskiner eller lokaler, företagsinteckningar som kundfordringar eller inventarier.
 • Bevisa att företaget och teamet bakom har förmåga att göra verklighet av planen. Det kan handla om att lyfta fram särskild expertis, erfarenheter samt vilka roller som finns tillsatta i företaget.

När du ansöker om företagslån hos DBT får du direkt kontakt med en av våra lånespecialister som guidar dig igenom hela processen. Vi lägger stort fokus inte bara på företaget, utan även på entreprenören och teamet som helhet. Hela förloppet fram till ett kreditbeslut tar inte mer än en vecka.

Ansök om företagslån

 • Låna mellan 3–35 miljoner
 • Kreditbeslut på mindre än 1 vecka
 • Personlig kontaktperson
 • 5x snabbare än banken
Vanliga frågor om företagslån

FAQ

Vad är ett företagslån?
Ett företagslån är en typ av lån till företag som behöver kapital för att kunna växa eller för att tillfälligt stärka sin likviditet. Företagslån är ett alternativ till annan företagsfinansiering som riskkapital, factoring och ALMI-lån.
Vad är grundkraven för ett företagslån?
Kraven för att kunna ansöka om företagslån hos oss på DBT Capital är:

- Företaget behöver vara ett aktiebolag
- Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige
- Det är positivt om företag har minst ett bokslut registrerat hos Bolagsverket
Hur mycket kan jag låna till mitt företag?
Vi erbjuder företagslån mellan 3-35 miljoner kronor.
Vad är räntan på företagslån?
Vi behandlar varje låneansökan individuellt och den ränta som ett företag erhåller bestäms baserat på våra bedömningar av företagets återbetalningsförmåga och säkerhetsstruktur.
Hur lång är återbetalningstiden på företagslån?
Våra företagslån har amorteringstider mellan 1-5 år.
Kan jag lösa mitt företagslån i förtid?
Ja, det går att lösa företagslånet i förtid. Villkoren kring detta sätts individuellt för respektive låntagare.
Hur lång tid tar det att få ett företagslån?
Från inskickad ansökan eller från ett första möte med oss tar det ca fem arbetsdagar tills ni får ett kreditbeslut.
Vilka företag kan söka företagslån?
Vi erbjuder företagslån till både publika och privata aktiebolag. Vi finansierar företag i olika storlekar och branscher, med olika typer av behov.
Vad kan jag använda mitt företagslån till?
Du kan använda företagslån exempelvis till investeringar i ny teknik, till etablering på nya marknader, till maskininköp, för att förvärva ett annat bolag eller för att hantera svängningar i likviditeten.
Vilken information behöver DBT Capital ha från mig för att kunna komma tillbaka med ett beslut?
Vi behöver bokföringsdata, budget och verksamhetsbeskrivning.
Vilka säkerheter behöver ni?
Bedömningen kring vilka säkerheter som DBT Capital tar sker individuellt med varje låntagare. Vi kan godkänna följande typer av säkerhet.

- Företagsinteckning/företagshypotek 
- Inteckning i fast egendom som byggnader eller mark
- Personlig borgen
- Moderbolagsborgen 
- Aktiepant

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.