Refinansiering av företagslån

Minska kostnader och frigör investeringsutrymme genom att refinansiera dina lån.

Refinansiera

Sänk din lånekostnad med refinansiering

Genom att ersätta dina nuvarande finansieringslösningar med ett mer långsiktigt och förmånligt lån kan refinansiering minska både dina kostnader och din administrativa börda. Kontakta oss så tittar vi närmare på vilken lösning som passar just ditt företag bäst.

Vad innebär refinansiering?

Refinansiering innebär att du förnyar ett eller flera befintliga lån genom ett nytt lån som ersätter  det tidigare lånet eller lånen. Det kan finnas flera anledningar till att företag väljer att  ta ett refinansieringslån. Ett lån hos en ny samarbetspartner kan vara ett sätt att förbättra bolagets situation nu men också för framtida affärer. Men det kan också vara ett sätt att ersätta existerande lån och krediter. 

Många lån och krediter kan kosta mycket för ditt företag i längden, och även göra det svårt att få kontroll över ekonomin. Refinansiering är en effektiv metod när du vill få mer balans i ditt företags ekonomi. Med ett refinansieringslån kan du samla alla dina gamla lån och krediter i ett lån, det vill säga att du har ett lån hos en långivare istället för flera lån hos flera långivare.

Genom att ersätta dina nuvarande finansieringslösningar med ett mer långsiktigt och förmånligt lån kan refinansiering minska både dina lånekostnader och den administrativa bördan. Refinansiering är i många fall ett effektivt sätt att sänka dina lånekostnader.

3–35 miljoner
Vi backar små och medelstora företag. Med våra finansieringsalternativ hittar du enkelt en lösning som passar ditt växande företag.
5x snabbare än banken
Låt oss och vår plattform göra jobbet.. Du lägger max en timme på hela processen och får besked inom några dagar.
Bättre data – djupare förståelse
Vi kombinerar en rationell och datadriven process med vårt erfarna teams personliga input för att hitta sann potential.
Vi växer med våra kunder
DBT finns vid er sida från dag ett. Inget gör oss gladare än när våra kunder lyckas. 40% av vår tillväxt kommer från återkommande kunder.

Fördelar med refinansiering

Det är aldrig fel tillfälle att minska företagets kostnader och administrativa börda genom att ersätta begränsande krediter med ett mer ändamålsenligt företagslån. Fördelarna med refinansiering är flera:

  • Ekonomisk överblick - genom att samla de totala lånekostnaderna skapar du en bättre överblick över företagets totala kostnader.
  • Sänkt månadskostnad - om det nya lånet har längre löptid.
  • Stärkt kreditvärdighet - genom att ha färre lån och krediter.
  • Bättre lånevillkor

Ansök idag

Våra finansieringslösningar möjliggör investeringar i tillväxt och innovation. Om ditt företag begränsas av nuvarande lösning; vare sig det är oförmånliga villkor, korta löptider eller storlek på finansiering, bör du se över möjligheten till refinansiering. Vi gör alltid en individuell analys av ditt företag tillsammans med dig inför refinansiering av lån.

Bra att tänka på inför ansökan

  • Samla all information om ditt företags nuvarande lån och företagskrediter, exempelvis månadskostnad, ränta och kvarvarande skuld på lånen.
  • Företagets ekonomi - du behöver kunna visa att du kan betala tillbaka lånet. Några vanliga uppgifter du kan komma att behöva lämna är exempelvis; kontoutdrag, årsredovisning, affärsplan, skulder och utnyttjade krediter.
  • Lånevillkoren - läs dem ordentligt, se till att du förstår lånevillkoren och har koll på löptider.

Vanliga frågor om refinansiering

Vilka krediter kan refinansieras?
DBT erbjuder långsiktig finansiering upp till 35 MSEK. Våra finansieringslösningar möjliggör investeringar i tillväxt och innovation. Om ditt företag begränsas av nuvarande lösning; vare sig det är oförmånliga villkor, korta löptider eller storlek på finansiering, bör du se över möjligheten till refinansiering. Vi gör alltid en individuell analys av ditt företag tillsammans med dig inför refinansiering av lån.
Vad kostar refinansiering via DBT?
Vi tillämpar en helt transparent prissättning med 7–9 % ränta utan dolda avgifter. Utlåningsräntan sätts individuellt per låntagare och några av de faktorer som vägs in är kreditrisk, löptid, säkerheter och bolagets allmänna finansiella status.
När är rätt tidpunkt att refinansiera?
Det är aldrig fel tillfälle att minska bolagets kostnader och administrativa bördor genom att ersätta begränsande krediter med ett mer ändamålsenligt företagslån. Vi vill gärna höra mer om dina framtidsplaner och se hur vi kan hitta en finansiering som är anpassad för just din verksamhet.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.