Vi vill se sveriges företag i topp

Läs om vår ambition

Företag förtjänar en seriös finansieringspartner

Sveriges företag behöver fler alternativ till finansiering för att kunna investera, innovera och säkra sitt försprång gentemot konkurrenterna. 

Våra kunder är allt från snabbväxande scale-ups till mogna, generationsägda familjeföretag och koncerner.  Vårt team av erfarna kreditexperter med entreprenöriell erfarenhet vet vilka utmaningar det innebär att driva och växa företag.

Behovet av kapital är ofta både långsiktigt och kortsiktigt. Den långsiktiga finansieringen säkerställer att bolaget kan utveckla ny teknik, förbättra sitt erbjudande eller för att expandera till fler marknader. Kortsiktig företagsfinansiering gör det möjligt att hantera likviditetsutmaningar vid ökad efterfrågan eller för att snabbt agera på nya möjligheter.

Med oss som finansieringspartner får du tillväxtkapital utan att behöva späda ut ditt ägande. Vi tror på transparens och enkelhet och erbjuder en anpassad låneprocess, personlig återkoppling, tydlig prissättning samt stöd av vårt kunniga team, såväl vid tillfället då du tar lånet, som över tid när ditt företag växlar upp. 

Alexis Kopylov, VD & Grundare

Alexis webb
EIF Web-1

Välj en finansieringspartner med förtroende

Europeiska Investeringsfonden (EIF) grundades med syftet att stimulera ekonomisk tillväxt genom att tillgängliggöra kapital för fler bolag via offentliga medel. Målet med garantiprogrammet är att främja utvidgad finansiering för företag som strävar efter tillväxt och samtidigt stödjer initiativ på områdena innovation, digitalisering och gröna investeringar.

DBT var första aktören på svenska marknaden för långivning till små- och medelstora tillväxtföretag som fick ta del av EIFs lånegarantiprogram för att kickstarta ekonomierna i EU efter Covid19-pandemin. Genom det nya uppföljande samarbetet har DBT möjligheten att låna ut 285 miljoner SEK till svenska företag med hög tillväxtpotential inom prioriteringsområdena, samtidigt som vi har möjlighet att erbjuda dem bättre räntevillkor. Denna transaktion, stöttat av InvestEU-programmet, utgör det fjärde samarbetet mellan DBT och EIF för att främja stöd till lokala företag. 

Vår resa - milstolpar
2023
December
Växer snabbare än marknaden
Under 2023 växte vi 10 gånger snabbare än den svenska lånemarknaden
April
Ett av “The Nordic startups and scale ups to watch in 2023”
Vi är otroligt stolta över att finnas med när Sifted listar företagen att hålla ett öga på under 2023.
Mars
Michael Wolf kliver in som delägare
Michael Wolf blir delägare i DBT och tar plats i styrelsen. Michael kommer in med stor erfarenhet om den svenska bank-och kreditgivningsmarknaden
2022
Oktober
DBT säkrar 3.1 miljarder kronor i lånefinansiering
DBT ingår avtal med ledande brittiska banken NatWest och det amerikanska globala investmentbolaget Värde Partners avseende en lånefacilitet på 3.1 miljarder kronor till svenska små- och medelstora tillväxtbolag.
Mars
Utnämns av Financial Times som snabbväxare
DBT listas av Financial Times som Europas 5:e snabbast växande fintech-bolag.
2021
November
DBT säkrar 200 miljoner i ägarkapital för att accelerera tillväxten
Det svenska börsnoterade investmentbolaget Öresund leder nyemissionsrundan tillsammans med Öhman AB, Credo Capital och tidigare ägare. Ägartillskottet gör det möjligt för DBT att ytterligare förstärka sin marknadsposition, utöka sitt erbjudande samt fortsätta att investera i och vidareutveckla plattformen
Maj
DBT tecknar miljardavtal med NatWest
DBT ingår ett finansieringsavtal med NatWest om upp till 1 miljard kronor för att kunna stötta svenska SME-bolag med tillväxtfinansiering.
Mars
Tecknar unikt garantiavtal på 1,5 miljarder med EIF
DBT blir första långivaren i norra Europa som tecknar avtal med Europeiska Investeringsfonden (EIF) för deras nya kreditgarantiprogram för SMEs - European Garantee Fund ("EGF"). Samarbetet möjliggör ytterligare finansiering med förbättrade kreditvillkor för svenska små- och medelstora företag.
2020
April
A-runda
Säkrar 27 miljoner i A-runda för att boosta tillväxten och investeringar i plattformen
Mars
Sifted
Listas av Sifted by Financial Times som ett av svenska start-ups att hålla ögonen på
2019
April
Unikt samarbete med EIF
DBT blir den första privata långivaren i Sverige som erhåller EIF:s stöd inom ramen för InnovFin SME Guarantee Facility. Samarbetet kommer att möjliggöra 800 miljoner i nyutlåning till svenska små- och medelstora företag.
Mars
Säkrar vidare finansiering
Säkrar ytterligare finansiering om 400 miljoner från en internationell kapitalförvaltare och en svensk bank.
Februari
En kvarts miljard i utbetalda lån
DBT har sedan lanseringen lånat ut mer än 250 miljoner kronor utan kreditförluster.
2018
Extern finansiering
DBT säkrar 200 miljoner i extern finansiering från Östersjöstiftelsen.
2017
Lansering
DBT grundas med ambitionen om att skapa bättre tillväxtförutsättningar för Sveriges små- och medelstora (SME) företag. DBT registreras som ett finansiellt institut hos Finansinspektion. Utlåningen finansieras helt med egna medel.

Är du redo att accelerera din tillväxt? Träffa en av våra experter

 

 

Hitta oss

Stockholm
Kungsgatan 9

Head of Sales
Natalie Eklund
+46 (0) 76 162 09 33
natalie@dbt.se

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.