close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterDBTs bästa tips för ett förbättrat kassaflöde

DBTs bästa tips för ett förbättrat kassaflöde

Om affärsidén är hjärtat i din verksamhet, så är kassaflödet och likviditeten syret. En god likviditet och stark kassa ger dig som företagare andrum och trygghet i din verksamhet. Det kan även ge dig en starkare förhandlingsposition mot både kunder och externa långivare.

DBTs kunder är små- och medelstora svenska tillväxtföretag. De har alla en beprövad affärsmodell med minst två års historik och positiva kassaflöden. Som erfarna företagare vet de hur avgörande likviditetsplaneringen kan vara. Vissa perioder och /eller säsonger kan kräva mer likviditet än andra delar av året. Kontroll och planering blir därför avgörande för en stabil likviditet.

Nedan finner du DBTs kunders bästa tips för ett förbättrat kassaflöde.

  • Betaltider viktig del i förhandlingen: Du måste förhandla med kunder och leverantörer om villkoren. Se betaltiden som en lika viktig förhandlingskomponent som priset. Sätt upp förhandlingsmål, ge dig inte, utan det är bara att förhandla på tills du känner att du har kommit rimligt långt i förhandlingarna. Prioritera de uppdrag där kunden är beredd att betala förskott och/eller i etapper innan slutleverans.

  • Följ upp: Följ upp likviditeten kontinuerligt med några enkla nyckeltal och gör den till en del av din veckovisa uppföljning. Det som mäts och följs upp är det som kommer högst upp på prioritetslistan.

  • Var proaktiv: Agera snabbt och låt inte kundfordringarna bli för gamla. Betrakta kundfordringarna som färskvara som snabbt kan bli dålig. Ha rutiner som bevakar kundfordringarna så att de inte blir för gamla. Håll kontakt och ring dina kunder som inte lyckats betala i tid, kan de inte betala eller har de valt att prioritera något annat är en vital fråga för dig att få svar på.

  • Få betalt i förskott: Om du säljer produkter som du tillverkar ska du se till att kunden betalar ett förskott som täcker åtminstone inköp av tillverkningsmaterial.

  • Fakturera löpande: Om du säljer tjänster som sträcker sig över en längre tidsperiod hos kunden, se då till att löpande fakturera kunden under uppdragets genomförande och inte först när uppdraget är genomfört. Detta kommer inte bara att förbättra företagets likviditet utan kommer även bidra till att dina kunder får en bättre och jämnare likviditetsplanering samtidigt som du minskar risken för att dina kunder får ”överraskande” klumpfakturor i slutet.
Ladda ner vårt whitepaper om tillväxtfinansiering.