Happy Plugs

Supported by DBT

"Med hjälp av finansieringen från DBT kunde vi växa utan att begränsas av våra leverantörers betaltider. Vi valde att samarbeta med DBT för att de var snabba, förstod vår utmaning och vår resa."

Bakgrund

Happy Plugs är ett svenskt företag som designar tillbehör till smartphones. Företaget grundades 2011 av Andreas Vural och 2012 hade de sin första produkt på marknaden. Idag kan du köpa deras produkter hos över 6000 återförsäljare runt om i världen, bland annat hos Colette, Le Bon Marché, Selfridges och Urban Outfitters.

2013 nominerades Happy Plugs till det svenska modepriset “Guldknappen” i kategorin “Accessoar”. Och 2014 vann de en Silver Pentaward för deras hjärtformade kabelförpackning.

Utmaning

Happy Plugs rörelsekapital var ansträngt vilket hindrade dem från att lägga beställningar på nya produkter. Detta gjorde att företaget riskerade att hamna ur balans i sin försäljningscykel genom att inte ha tillräckligt med produkter i lager. Då rörelsekapitalet var ansträngt kunde de inte heller dra nytta av volymrabatter, vilket påverkade bruttomarginalen och i slutändan deras lönsamhet.

DBT Support

DBT stöttade Happy Plugs med rörelsefinansiering, vilket gjorde det möjligt för dem att göra nödvändiga förskottsbetalningar och öka tillväxten. Det året kunde företaget växa från 90 MSEK till 150 MSEK i omsättning (dvs. 67%) och nådde lönsamhet inom ett år. Med bättre rörelsekapital kunde Happy Plugs ta del av volymrabatter och därmed få ut en bättre bruttomarginal. Företaget förvärvades av Scope samma år.

Se hur vi har hjälpt liknande företag

Vi möjliggör bolag inom många olika områden. Här kan du läsa om hur vi stöttat liknande företag i just din bransch.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.