Folier.se

Backed by DBT

"Samarbetet med DBT har haft stor betydelse för att vi ska kunna fokusera på att få verksamheten att utvecklas utan att oroa oss för likviditeten."


Mikael Sandberg
CEO, Folier.se

Bakgrund

Folier.se startades 2014 och har sedan dess haft en kontinuerlig tillväxt. Vi säljer maskiner och material för tryck på mjuka (tex textil) och hårda material (tex skyltar, bilar) som vi köper in av tillverkare i Europa och resten av världen.

Utmaning

Vår största utmaning har varit att kunna växa i samma takt som efterfrågan. Våra hotell är våra segelbåtar och vi har behövt beställa många segelbåtar för att kunna leverera fyra gånger fler seglingsresor än efterfrågan innan pandemin. På grund av långa leveranstider hos varven så har tillgång till tillväxtkapital varit avgörande för att kunna lägga beställningar på segelbåtar i tid.

DBT Support

Vi vill ge kunden möjlighet att få rätt mängd och storlek tillsammans med en snabb leverans. För att det ska vara möjligt behöver vårt lager vara välfyllt med attraktiva produkter, något som kräver kapital. Det gör att vi inte passar in i de "traditionella" bankernas mallar.

Resultat

Hösten 2021 kontaktade vi DBT för att se på möjligheterna till ett samarbete. DBT har hela tiden varit intresserade av att förstå våra utmaningar samtidigt som dom ställt kärnfulla och skarpa frågor om vår verksamhet. Detta samarbete har haft stor betydelse för att vi ska kunna fokusera på att få verksamheten att utvecklas utan att hela tiden oroa oss för likviditeten.

Tips till andra växande bolag

• Det är enklare att vara lönsam om man kan fokusera på kärnverksamheten och fatta rätt beslut på både kort- och lång sikt. 

• Fatta inte dina beslut baserat på ett likviditetsperspektiv utan ur ett lönsamhetsperspektiv.

micke-pa-trappen-01(1)

Se hur vi hjälpt liknande företag

Vi möjliggör bolag inom många olika områden. Här kan du läsa om hur vi stöttat liknande företag i just din bransch.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.