close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterHappy Plugs

Happy Plugs

“Med hjälp av finansieringen från DBT kunde vi växa utan att begränsas av våra leverantörers betaltider. Vi valde att samarbeta med DBT för att de var snabba, förstod vår utmaning och vår resa.”

Prata finansiering med oss!
 
Bakgrund

Happy Plugs är ett svenskt företag som designar tillbehör till smartphones. Företaget grundades 2011 av Andreas Vural och 2012 hade de sin första produkt på marknaden. Idag kan du köpa deras produkter hos över 6000 återförsäljare runt om i världen, bland annat hos återförsäljare som Colette, Le Bon Marché, Selfridges och Urban Outfitters.

 

2013 nominerades Happy Plugs till det svenska modepriset “Guldknappen” i kategorin “Accessoar”. Och 2014 vann de en Silver Pentaward för deras hjärtformade kabelförpackning.

 

Utmaning

Happy Plugs rörelsekapital var ansträngt vilket hindrade dem från att lägga beställningar på nya produkter. Detta gjorde att företaget riskerade att hamna ur balans i sin försäljningscykel genom att inte ha tillräckligt med produkter i lager. Då rörelsekapitalet var ansträngt kunde de inte heller dra nytta av volymrabatter, vilket påverkade bruttomarginalen och i slutändan deras lönsamhet.

 
DBT Support

DBT stöttade Happy Plugs med 4 MSEK i rörelsekapital vilket gjorde det möjligt för dem att göra nödvändiga förskottsbetalningar och öka tillväxten. Det året kunde företaget växa från 90 MSEK till 150 MSEK i omsättning (dvs. 67%) och nådde lönsamhet inom ett år. Med bättre rörelsekapital kunde Happy Plugs ta del av volymrabatter och därmed få ut en bättre bruttomarginal. Företaget förvärvades av Scope samma år.

 

Founder_Andreas_Vural_2017_(Hi-Res)-2

 

“Med hjälp av finansieringen från DBT kunde vi växa utan att begränsas av våra leverantörers betaltider. Vi valde att samarbeta med DBT för att de var snabba, förstod vår utmaning och vår resa.”


- Andreas Vural, Grundare Happy Plugs

 

 

ANSÖK NU → RING OSS →

 

 

New call-to-action