close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterAktiva styrelser kan lyfta hela Sverige

Aktiva styrelser kan lyfta hela Sverige

De flesta små och medelstora (SME) företag har ingen styrelse värd namnet. Men det borde de ha. Undersökningar visar att en aktiv styrelse, där minst en och helst två externa ledamöter ingår och där man har minst fyra styrelsemöten per år, är positivt för företagets utveckling. Läs om hur du toppar ditt team.

Externa personer kommer in i företaget med sina nätverk och sina insikter, de öppnar dörrar och skapar nya idéer. De pushar på när det gäller utveckling, tillväxt, de har kunskap om internationalisering och finansiering.

Många företagare väljer alltså att missa den chansen. Ofta av rädsla för att förlora kontrollen, ovilja att släppa in ”främlingar” till sin baby – det företag man själv har skapat.

Men styrelsen kan utgöra ett verkligt stöd för dig som företagare. En aktiv styrelse gör att vi som är långivare, finansiärer, riskkapitalister men även leverantörer och kunder får en helt annan respekt. Du framstår som seriös. Ditt företag kommer att finnas kvar.

Hur ska du då hitta dina ledamöter? Leta efter personer du redan känner som du vet har värderingar som liknar dina, men som har andra kompetenser och därför kompletterar dig. Det kan vara tidigare arbetskamrater eller chefer. Ett råd, bara: Välj inte någon som står dig alltför nära. Det ska vara någon som vågar stå upp emot dig utan att riskera en känslig relation. En fullkomlig främling är ingen galen idé. Det finns en rad styrelsenätverk som du kan ansluta dig till för att leta, och jag lovar – fler än du tror vill vara med och lyfta just ditt företag.

Ett sätt att finansiera en expansion är att sälja en del av aktierna till utomstående, kanske en riskkapitalist, en kund eller medarbetare. Då får du in delägare som helt säkert vill ha en styrelseplats. I det läget är det ännu viktigare att du hittar en extern medlem som kan balansera er olika viljor och intressen.

Jag är övertygad om att om fler företagare tog in minst en extern styrelseledamot, då skulle hela Sverige lyfta.

Länk till Almis styrelsekartläggning 2019

Prenumerera på vårt nyhetsbrev