close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seFöretagslånFinansiera nya ordrar

Ökad orderingång – välkomnas med rätt finansieringspartner

Stark orderingång innebär en välkommen möjlighet att växa, men kan också resultera i likviditetsutmaningar. Ett likviditetslån kan då vara en bra lösning. Kontakta oss för att diskutera företagsfinansiering, vi hittar en lösning anpassad för just ditt företags likviditetsutmaningar.

ANSÖK NU → RING OSS →

 

 

Orderfinansiering – ett alternativ till factoring?
alexis-jonas-trappa1

Factoring, det vill säga att sälja eller belåna dina fakturor, är ett sätt att stärka likviditeten som används av många små och medelstora företag. Lösningen innebär att du mot en fast och en rörlig avgift får in pengarna snabbt på kontot och på så sätt stärker likviditeten. Det finns många förmedlare att välja mellan och metoden är smidig – men inte nödvändigtvis den mest kostnadseffektiva eller bäst lämpade lösningen för att skapa tillväxt.

 

Orderfinansiering genom företagslån och likviditetslån associeras ofta med antingen krångliga processer hos banken eller snabblån med oskäliga villkor. DBT är ett tredje alternativ, då vi erbjuder både effektiva ansökningsprocesser och transparenta villkor utan dolda avgifter.

 

För dig som företagare innebär det en möjlighet att säkra orderfinansieringen och den långsiktiga tillväxten till en låg kostnad. Till skillnad från factoring riskerar ett företagslån heller inte att påverka dina kundrelationer, eftersom alternativet tar bort en mellanhand mellan dig och kunden.

Vad är skillnaden mellan lager- och orderfinansiering?
trappa-man-1

Både orderfinansiering och lagerfinansiering är sätt att stärka likviditeten och frigöra kapital. Men medan orderfinansiering är ett sätt att frigöra det kapital som är bundet i en order, är lagerfinansiering inte är knuten till orderingången. Istället innebär lagerfinansiering att du använder ditt lager som säkerhet för ett likviditetslån.

Lagerfinansiering kan vara en långsiktig lösning, som gör det enklare att styra inköpen på sikt, men kan också utnyttjas tillfälligt för att exempelvis köpa upp större volymer till ett lägre pris.

Hur använder jag mitt varulager som säkerhet för ett likviditetslån?
anderas-ida

När ett varulager pantsätts eller används som säkerhet ska varorna normalt sett finnas hos en tredje part istället för hos företaget. En godkänd lagerhållare kan vara en speditionsfirma eller ett hamnbolag.

Ladda ner vårt whitepaper om tillväxtfinansiering.

Likviditet & kassaflöde
ulrika-presenterar
Så hanterar du likviditetsutmaningar
Läs mer

“Lagerfinansiering kan vara en långsiktig lösning, som ger bättre kontroll över inköpen, men kan också vara en kortsiktig möjlighet att exempelvis köpa upp större volymer till ett lägre pris.”

Thomas Kindblom
Head of Origination & Client Executive, DBT

Finansiering
Tall Graphic Dark
60%
av företagarna ser goda expansionsutsikter, särskilt inom tillverkning och bygg.