More Sailing

Backed by DBT

"Var inte rädd att fråga DBT om råd, de har hjälpt företag i samma situation förut."

Bakgrund

More Sailings affärsidé är att erbjuda seglingsresor för alla. Våra destinationer är till Medelhavet, Karibien, Indiska Oceanen och Sverige. Vi hyr både ut båtar och arrangerar resor där allt ingår från början. Företaget startade redan 2009 och har efter pandemin blivit Sveriges största researrangör inom seglingsturism.

Utmaning

Vår största utmaning har varit att kunna växa i samma takt som efterfrågan. Våra hotell är våra segelbåtar och vi har behövt beställa många segelbåtar för att kunna leverera fyra gånger fler seglingsresor än efterfrågan innan pandemin. På grund av långa leveranstider hos varven så har tillgång till tillväxtkapital varit avgörande för att kunna lägga beställningar på segelbåtar i tid.

DBT Support

DBT har hjälpt oss med tillväxtkapital under en fas där bolaget behövde det för att klara av sin expansion, främst med inköp av segelbåtar.

Resultat

More Sailing har gått från 15 msek i omsättning 2020 till 60 msek under 2021. År 2022 väntas landa på 120 msek i omsättning. Att bolaget haft möjlighet att tacka ja till all efterfrågan är tack vare det tillväxtkapital som möjliggjort inköp av segelbåtar i god tid för att möta efterfrågan från marknaden. 

3 tips till andra växande SMEs

 - I dessa tider; försök förutse hur ert bolag kan gynnas av svåra makro omständigheter. 

 - Våga att förbereda för en expansion som är många gånger större än bekvämt.

 - Var inte rädd att fråga DBT om råd, de har hjälpt företag i samma situation förut.

 

DJI_0284

Se hur vi hjälpt liknande företag

Vi möjliggör bolag inom många olika områden. Här kan du läsa om hur vi stöttat liknande företag i just din bransch.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.