EMAB Anläggning

Supported by DBT

"Vi pratade med DBT och inom 5 dagar var lånet godkänt. Teamet på DBT såg det vi såg. De var enkla att ha att göra med var mer entreprenörs- och affärsorienterade än storbankerna."

Bakgrund

EMAB anläggning grundades 1980 med en idé om att utmana det traditionella sättet att anlägga och skapa högre kundvärden genom att bedriva verksamhet på ett ansvarstagande sätt. Deras ambition var att förvärva en operatör av tunga maskiner som första plattformsinvestering, där säljaren stannade kvar som minoritetsinvesterare.

EMAB hade en stabil verksamhet med ca 80 MSEK i omsättning och ca 15% EBITDA under 2021.

Utmaning

EMAB väntade på svar på en låneansökan från sin husbank för att kunna stänga ett förvärv. Banken drog ut på tiden och en vecka före deadline hade banken fortfarande inte kommit med ett slutgiltigt bud. Utan slutgiltig finansiering riskerade teamet på EMAB att förlora affären.

DBT Support

DBT möjliggjorde förvärvet genom ett förvärvslån. Efter att ha betalat tillbaka lånet blev EMAB en återkommande kund när de stod inför nästa förvärv.

Skärmavbild 2022-02-01 kl- 14-32

Se hur vi har hjälpt liknande företag

Vi möjliggör bolag inom många olika områden. Här kan du läsa om hur vi stöttat liknande företag i just din bransch.

Några företag vi stöttar

och personerna bakom

Från scale-ups till mogna företag. Våra kunder må vara olika men de har en sak gemensamt – de är i behov av kapital för att skala och utvecklas. 

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.