Boka möte
close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterThomas bästa tips när du söker företagslån

Thomas bästa tips när du söker företagslån

Står du inför en expansionsmöjlighet och är i behov av finansiering? Thomas Kindblom, affärsanalytiker på DBT Företagslån, ger dig sina bästa tips vad du ska tänka på när du står inför att låna pengar.

Thomas Kindblom har mångårig erfarenhet från finansiering till små och medelstora företag inom banksektorn. Han har studerat ett flertal case genom åren och besitter därför stor kunskap om vad du som företagare bör göra för att stärka din förhandlingsposition i dina diskussioner med olika långivare.

Kom förberedd – ordning och reda lönar sig

Innan mötet med finansiären är det viktigt att du som låntagare förbereder dig ordentligt. Vilka siffror bör jag redovisa? Vad behöver jag pengarna till? Ju mer information och underlag du kan ge långivaren, desto mer trovärdig kommer du att verka.  Målet är att få långivaren att se det du ser. All information som kan få Långivaren att enkelt förstå din affärsverksamhet, dina framtidsplaner och hur du ska nå dit är därför värdefullt.

Tydliggör ändamålet för lånet

Ha en tydlig beskrivning av pengarnas ändamål och hur lånet kommer att möjliggöra din tillväxt. En viktig del av en Långivares analys är vad pengarna ska användas till och på vilket sätt detta kapitaltillskott kommer att påverka företagets framtidsutsikter. Var tydlig med vad pengarna ska gå till, varför de behövs och vilken effekt det kommer att ha på företaget. Om du till exempel behöver låna för en maskin bör du visa hur detta kommer att öka din produktionskapacitet och vilken effekt dessa ökade volymer kommer att ha på din omsättning och ditt resultat.

Visa på din återbetalningsförmåga – lyft fram din återbetalningsplan

Långivaren kommer i första hand att utvärdera om du har förmågan att kunna betala tillbaka de pengar du lånar. Inom bankvärlden brukar man här pratat om den primära återbetalningsförmågan. Långivaren kommer att räkna på om din verksamhet kommer att generera tillräckligt med medel för att kunna täcka både räntor och amortering för lånet. Det är därför bra om du inför mötet kan förbereda svar på hur verksamheten kommer att kunna återbetala lånet. För detta är det alltid bra med budget avseende intäkter, kostnader och kassaflöden. Det kan också vara bra utveckla dina tankar avseende hur lång tid som kommer behövas för att återbetala lånet.

I andra hand kommer Långivaren att göra en bedömning av hur lånet skulle kunna återbetalas i det fall din verksamhet mot förmodan inte utvecklas enligt plan, och att kassaflödena därmed inte täcker återbetalning av räntor och amortering. Detta kallas inom bankvärlden för den sekundära återbetalningsförmågan, vilket syftar till säkerheterna som finns i bolaget. De kan till exempel vara aktiepant eller pant i egendom/fastighet, borgensförbindelser/ägarborgen, övriga tillgångar som maskiner eller lokaler, företagsinteckningar som kundfordringar eller inventarier. Helt enkelt medel som bolaget besitter som kan användas som säkerhet för lånet.

Visa att ni har genomförandeförmågan för att göra verklighet av planen

En långivare beviljar med större sannolikhet lån om du kan påvisa att teamet i ditt företag besitter genomförandeförmåga att göra verklighet av planen. När du lånar pengar från en bank eller företagslångivare har du antagligen ett bolag som har varit igång några år och kanske ett team med ägare/styrning med olika erfarenheter från egenföretagande, bolagsstyrning och erfarenhet inom den bransch ni verkar inom. Långivaren kan titta både på enskilda personers erfarenhet men även vilka roller som finns tillsatta i ett bolag. Om det till exempel finns en fungerande ekonomiavdelning indikerar det på att det också är ordning och reda på sifforna som resultatrapporter, balansräkning och likviditetsbudget.
På DBT lägger vi lika stort fokus på företagaren och teamet som verksamheten. Det är personerna bakom affären som gör skillnad!

Tre tips att ta med dig:

  • Var tydlig med syftet och ändamålet med krediten.
  • Kom förberedd med dokumentation som visar på återbetalningsförmåga
  • Gör inga lyckokalkyler, det drabbar bara dig som Låntagare negativt i slutändan, försök att tänka så pass realistiskt som möjligt när du gör en budget.
Ladda ner vårt whitepaper om tillväxtfinansiering.