Tillväxtlån

Långsiktig finansiering för att accelerera innovation och tillväxt.  

Tillväxtlån

Företagslån på 3–35 miljoner i upp till 5 år för dig som vill ta ditt företag till nästa nivå.

Snabbväxande företag behöver ständigt investera, innovera och utmana för att säkra sitt försprång gentemot konkurrenterna. Detta kräver långsiktigt investeringskapital för att bland annat utveckla ny teknik, förbättra sitt erbjudande eller för intåg på nya marknader. Men det kräver också snabbfotat kapital för att kunna agera på de oväntade möjligheter som kan dyka upp längs med resan. Vi hjälper dig att hitta en lösning som passar just ditt företag.

 

 • Lånevolym från 3 MSEK till 35 MSEK
 • Löptider mellan 1 år och 5 år
 • Amorteringsfrihet i upp till 6 månader

FAQ

Vilka är grundkraven för att låna?
För att kunna göra en ansökan för företagslån hos oss på DBT behöver du ha ett registrerat aktiebolag. Företaget måste även vara aktivt och registrerat i Sverige och gärna ett bokslut registrerat hos bolagsverket.
Hur mycket kan jag låna?

Vi erbjuder företagslån mellan 3 - 35 miljoner kronor. 

Vilken ränta får jag?
Vi behandlar varje ansökan individuellt och den räntan som ett företag erhåller bestäms baserat på DBT:s interna bedömningar av företagets återbetalningsförmåga och säkerhetsstruktur.
Hur lång är återbetalningstiden?
Vi har amorteringstid mellan 1- 5 år på våra företagslån.
Kan jag lösa lånen i förtid?
Ja, det går att lösa lånen i förtid. Villkoren kring detta sätts individuellt för respektive låntagare.
Hur lång tid tar det att få ett företagslån från DBT?
Från att ni har skickat in en ansökan eller haft ett första möte med oss tar det ca 5 arbetsdagar tills ni har ett kreditbeslut från oss.
Vilken information behöver DBT ha från mig för att kunna komma tillbaka med ett beslut?
Bokföringsdata, budget och verksamhetsbeskrivning.
Vilka säkerheter behöver ni?
Bedömningen kring vilka säkerheter som DBT tar sker individuellt med varje låntagare. 
 • Företagsinteckning/företagshypotek 
 • Inteckning i fast egendom som byggnader eller mark
 • Personlig borgen
 • Moderbolagsborgen 
 • Aktiepant

Tillväxtlån

Konsten att välja rätt finansiering

Riskkapital, affärsänglar, investerare, ALMI-lån, factoring och traditionellt banklån... Det är inte konstigt att många entreprenörer tycker att företagsfinansiering är lite snårigt. Därför har vi försökt göra det så enkelt som möjligt. 

De olika finansieringsalternativen har alla sina för- och nackdelar och passar olika bra beroende på i vilken fas ditt företag befinner sig i och vad pengarna ska finansiera. Läs mer om våra produkter eller kontakta oss så berättar vi mer.

3 tips för tillväxt

Walk the room

En av våra snabbväxande kunder är Walk the Room. En 3D-studio som på kort tid vuxit till världens största leverantör av 3D-material för marknadsföring av kommersiella fastigheter.

 

Här är deras tre bästa tips för tillväxt:

 • Sätt en vision som är större och längre bort än du egentligen vågar hoppas på. Det triggar nya tankebanor om vilka strategier, produkter och förutsättningar som krävs för att lyckas.
 • Investera i personal som tar med sig ett fokus på kvalitet och lönsamhet. Det måste finnas balans mellan det långsiktiga och kortsiktiga perspektivet.
 • Sist men absolut inte minst, ha koll på kassaflödet och se till att ha en trygg finansieringspartner som har erfarenhet och intresse av snabbväxande företag.

 

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.