Lästid: 2 min

"Noll till hundra" är en helt färsk podcast där du som lyssnare får träffa företagsgrundare från hela Sverige i olika tänkbara industrier. Den 4 juni 2021 var det premiär med DBT och Visma som sponsorer.  Först ut är Peter Rotschield grundare av Biogaia. Den fantastiska  amerikanska podden "How I built this" med den kända TED-talk journalisten Guy Raz har varit förebilden för skapandet av podden.

Nya avsnitt kommer varje vecka framöver. Genom samarbetet med podden vill DBT spegla hur viktigt företagande och innovation är för Sveriges ekonomi och skapandet av framtida jobb i tillväxtbolag.

Monopol Media som står bakom podden är ett produktionsbolag som gör poddar om ekonomi och samhälle, däribland den populära Ekonomipodden Kapitalet, grundat av Jacob Bursell.

"Företagandet är en så ofantligt viktig del av samhället, men ändå är bevakningen i hög grad fokuserad på riskkapitalfinansierade teknikbolag i Stockholm, säger Jacob Bursell. Vi vill bygga ett arkiv med intervjuer som visar upp det svenska företagandets fulla bredd, och som samtidigt sprider kunskap och inspiration till människor som är intresserade av ekonomi och företagande".

Biogaias grundare Peter Rothschild först ut

När salladsleveranserna från Frankrike ruttnade på vägen till Sverige, snubblade Peter Rothschild över en idé som tjugo år senare är värd mer än 9 miljarder kronor.

Lyssna på första avsnittet av 0-100 här

"Företagandet är en så ofantligt viktig del av samhället, men ändå är bevakningen i hög grad fokuserad på riskkapitalfinansierade teknikbolag i Stockholm. Vi vill bygga ett arkiv med intervjuer som visar upp det svenska företagandets fulla bredd, och som samtidigt sprider kunskap och inspiration till människor som är intresserade av ekonomi och företagande." 

 

Jacob Bursell, VD och grundare av Monopol Media

 

Programledare för podden är Erik Wahlin, ekonomijournalist och den före detta chefredaktören för tidningen Affärsvärlden.

Erik Wahlin, journalist och programledare för podcastenErik Wahlin, journalist och programledare för podcasten

Framtidens finansieringspartner för växande företag

Se video nedan med Alexis Koylov, VD och grundare på DBT varför finansiering av tillväxtbolag är så viktigt för att kunna bygga nya växande företag som stärker Sveriges ekonomi.

Behöver du stöd i att finansiera din affärside, göra ett företagsförvärv eller realisera andra planer för ditt bolag?

Boka möte med oss

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.