close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterStora saker kommer att hända i år

Stora saker kommer att hända i år

Nyårskrönikor i all ära, men det är ändå framtiden som är det viktiga. ”Ring ut det gamla… ring in sanningens (makt) till oss som famla…” skaldade Tennyson. Nog famlar vi när det gäller att spå vad som ska hända under resten av 2020, men några saker är nästan säkra.

Till det mest säkra hör att det blir EM i fotboll, sommar-OS i Tokyo, och i november blir det presidentval i USA. Det är betydligt vanligare att en sittande president blir återvald än att han inte blir det, så jag håller en slant på att vi får dras med Trump i fyra år till. På senare tid har handelskriget mellan USA och Kina tonats ned genom ett partiellt handelsavtal. Men totalt sett måste nog Donald Trump fortsatt betraktas som en stor osäkerhetsfaktor för ekonomin.

En mer osäker händelse som väntas nästa år är brexit. Efter premiärminister Boris Johnsons storseger i decembers brittiska parlamentsval – där han fick egen majoritet – har dock osäkerheten minskat något. Det verkar som om det faktiskt blir ett utträde ur EU den 31 januari. Men då inleds en övergångsperiod som ska vara året ut, under vilket det omtalade utträdesavtalet ska skrivas. Jag tror brexit kan bli stökigt, särskilt för små och medelstora företag som knappast har haft en chans att förbereda sig på riktigt genom alla turer.

Bland de inhemska händelser det talas om är att Riksbanken kommer att höja styrräntan. Allt fler bedömare uppmanar nu riksbankschefen Stefan Ingves att komma bort från ”minusträsket”, som de anser har skapat stora skulder hos privatpersoner, enorma samhällsklyftor och dålig avkastning på folks pensionssparande. Samtidigt kan man argumentera för att det är fel tid att höja när konjunkturen viker.

Apropå det – de svenska prognosmakarna är inte alltför optimistiska om helåret 2020. Enligt Nyhetsbyråns Direkts insamling tror de flesta att BNP kommer att hamna på långa 1,0–1,2 procent nästa år och att arbetslösheten kommer att stiga till mellan strax över 7 procent jämfört med 6,7–6,8 för 2019. Ingen tror att inflationen når upp till målet på 2 procent.

 

Till det kommer att hushållens stämningsläge om ekonomin är svagt, enligt Konjunkturinstitutet. Själv försöker jag hålla stämningsläget uppe så gott det går, för det är som danskarna säger inte hur man har det utan hur man tar det. Oavsett vad framtiden för med sig.

Ladda ner vårt whitepaper om tillväxtfinansiering.

graph-image