close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterDBT och EIF tecknar nytt unikt garantiavtal på 1,5 miljarder SEK

DBT och EIF tecknar nytt unikt garantiavtal på 1,5 miljarder SEK

DBT är första långivaren i Sverige som tecknat avtal med EIF för deras nya kreditgarantiprogram för SMEs. Detta unika samarbete med en garantiram på 1,5 miljarder kronor möjliggör ytterligare finansiering med förbättrade kreditvillkor för svenska små och medelstora företag.

DBT har beviljats en garanti av Europeiska Investeringsfonden under deras nya European Garantee Fund ("EGF"). Detta kreditprogram har tagits fram för att stödja de SME bolag inom EU som har drabbats av svårigheter att få finansiering i det ekonomiska klimat som COVID-19 orsakat. Genom programmet erbjuds små och medelstora företag förbättrade finansieringsvillkor från utvalda långivare som DBT. DBTs mål är att deras lån ska hjälpa livskraftiga företag att kunna fortsätta växa.

 

- Detta avtal är en milstolpe för alla Sveriges små och medelstora företag. Med en garantiram på 1,5 miljarder kronor får vi möjlighet att göra stor skillnad för svenska tillväxtbolag. Tack vare stödet och förtroendet från Europeiska Investeringsfonden kan DBT nu erbjuda företagslån till hundratals fler medelstora företag med gynnsammare villkor, säger Alexis Kopylov, VD för DBT.

Alexsis-presenterar-2


Sedan 2018 har DBT haft Europeiska kommissionens stöd genom "InnovFin SME-garantifacilitet". Detta nya EGF-program bygger vidare på dessa tidigare initiativ. Genom avtalet får DBT utökat förtroende och mandat från EIF att tillsammans skapa än bättre tillväxtmöjligheter för Sveriges små och medelstora företag. Inom ramen för avtalet kommer DBT beakta garantin vid prisberäkningen av nya lån, vilket ger gynnsammare villkor till små och medelstora företag.

- Vi är mycket nöjda med att bygga vidare på vårt partnerskap med DBT, särskilt genom EGF-programmet, för att ge finansiellt stöd till svenska små och medelstora företag. Intresset för denna pan-europeiska garanti visar att stöd till de mindre företag som har drabbats ekonomiskt av pandemin, är både angeläget och högst relevant inom EU. EIF, som del av EIB-gruppen, kommer att fortsätta stödja svenska och europeiska SME-bolag på alla sätt vi kan, säger Alain Godard, VD för EIF.

 

- Vi känner oss ödmjukt stolta över att ha EGF-avtalet på plats. Europeiska Investeringsfonden har efter en rigorös process och gedigen genomlysning godkänt DBT för deras nya kreditgaranti. Det ger oss trygghet och bekräftelse att det som vi skapat verkligen håller måttet. Garantin utgör en viktig byggsten i DBT:s ambition att bygga den ledande långivaren till Sveriges små och medelstora företag, fortsätter Alexis.

"Vi är mycket nöjda med att bygga vidare på vårt partnerskap med DBT, särskilt genom EGF-programmet, för att ge finansiellt stöd till svenska små och medelstora företag. Intresset för denna pan-europeiska garanti visar att stöd till de mindre företag som har drabbats ekonomiskt av pandemin, är både angeläget och högst relevant inom EU. EIF, som del av EIB-gruppen, kommer att fortsätta stödja svenska och europeiska SME-bolag på alla sätt vi kan"

Alain Godard, VD för EIF

Europeiska investeringsfonden (EIF) är en del av Europeiska investeringsbanken. Dess centrala uppgift är att stödja Europas mikroföretag, små och medelstora företag ("SME"), genom att hjälpa dem att få tillgång till finansiering. EIF utformar och utvecklar riskkapital, garantier och finansieringsinstrument som specifikt riktar sig mot detta marknadssegment. I denna roll främjar EIF EU:s mål till stöd för innovation, forskning och utveckling, entreprenörskap, tillväxt och ökad sysselsättning.

 

Till pressinformationen

För mer information kontakta gärna:

Alexis Kopylov, VD DBT, +46 (0) 73-352 33 79, alexis@dbt.se

Tim Smit, EIF, +352 691 286423, t.smit@eib.org