DBT kan nu stötta ännu fler av Sveriges SMEs efter att EIF höjer garantiramen till 2 miljarder kronor

Lästid: 1 min

I början av 2021 blev DBT den första svenska långivaren att teckna avtal med Europeiska Investeringsfonden (EIF) och deras nya kreditprogram European Guarantee Fund (EGF).  Denna garantiram höjs nu från 1,5 miljarder kronor till 2 miljarder kronor.  Genom utökningen får DBT ett utökat förtroende från EIF att finansiera fler av Sveriges små och medelstora företag.

European Guarantee Fund (EGF) är ett kreditprogram som togs fram för att stödja SME bolag inom EU som drabbats av svårigheter att få finansiering i det ekonomiska klimat som COVID-19 skapat. Genom programmet erbjuds små och medelstora företag förbättrade finansieringsvillkor genom utvalda långivare som DBT. Det innebär att DBT kan hjälpa ännu fler av Sveriges små och medelstora företag att växa.

 

“Vi är väldigt glada för detta utökade förtroende från EIF och vi ser fram emot att kunna stötta än fler entreprenörer och företag att ta tillvara på attraktiva tillväxtmöjligheter.”

 

Alexis Kopylov - VD och grundare av DBT

 

Europeiska investeringsfonden (EIF) är en del av Europeiska investeringsbanken vars centrala uppgift är att stödja Europas mikroföretag samt små- och medelstora företag (SME), genom att skapa tillgänglig finansiering. EIF utformar och utvecklar riskkapital, garantier och finansieringsinstrument som specifikt riktar sig mot detta marknadssegment. I denna roll främjar EIF EU:s mål tills stöd för innovation, forskningsutveckling, entreprenörskap, tillväxt och ökad sysselsättning.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.