close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterÅret som nästan har gått

Året som nästan har gått

Visserligen lite tidigt, men jag tycker det är dags att sammanfatta företagaråret 2019. Man kan säga att det har präglats av en väntan på den stora smällen, av typen Lehman Brothers. Men i skrivande stund har den inte kommit. Tvärtom har börsen gått upp 22 procent i år.

Trots det har det inte saknats dåliga nyheter: Svag krona, fortsatt mycket lågt ränteläge, ett brexit som med sin brist på genomförande hållit hela Europa på sträckbänken, en amerikansk president som inte drar sig för att starta handelskrig mot Kina. Vad kan vi lära av detta?

Inte mycket, om man tror att småföretagare kan värja sig mot Johnson och Trump. Den svaga kronan har också visat sig allt svårare att parera, och många storföretag har slutat att valutasäkra sig, eftersom det inte lönar sig.

Men det låga ränteläget kan utnyttjas för att försöka få sitt eget företag att växa. Organisationen Företagarna presenterar varje år en småföretagsbarometer. I år visade den – föga överraskande – att småföretagarna upplevt en vikande konjunktur under året. Indikatorn sjönk från 69 förra året till 61 under 2019, rejält under det historiska snittet på 76. Tittar man under rubriken ”Expansionsutsikter och tillväxt” ser det genast lite gladare ut. Visserligen sjönk indikatorn svagt från 70 till 68 under året, men det är ändå långt över det historiska snittet på 61. Företagare både hoppas och tror på tillväxt.

Det märkliga är att bara 5 procent uppgav ”svårt att få finansiering” som hinder för sin expansion. I stället var det viktigaste hindret ”Svårt att hitta personal” (29 procent). Lärdom? Har du tillväxtplaner – smid dem tillsammans med dina medarbetare. Involvera, var transparent. Dra nytta av den låga räntan och sök finansiering för dina planer i alla kanaler.

Prenumerera och få DBTs nyhetsbrev.