DBT tar in 200 MSEK i kapital för att finansiera ännu fler växande SME´s

Lästid: 2 min

Jag är glad och stolt över att idag kunna meddela att vi - DBT, tagit in 200 miljoner kronor i nyemission för att fortsatt kunna finansiera växande små och medelstora företag (SME). Vilket några av Nordens största dagstidningar Dagens Industri och Breakit rapporterat om.

Vi är väldigt tacksamma för det fortsatta starka stödet från våra tidigare investerare, och är glada över att kunna välkomna Investment Öresund AB tillsammans med Öhman AB och Credo Capital till vår ägarkrets. Våra nya investerare har en gedigen meritlista från att backa fintechbolag och bankutmanare där Östersund var en av det första investerarna i Klarna och Öhman är en av grundarna av Nordnet, en av de ledande digitala bankerna inom sparande och investeringar i Norden. Finansieringen kommer göra det möjligt för oss att accelerera vår tillväxt, utöka våra erbjudande, fortsätta bygga på teamet och etablera DBT som den ledande lån plattformen för växande SME´s.

Jonas-Nicklas-Alexis

 

En stor shout-out till hela DBT teamet som gjort detta möjligt genom hårt arbete och uthållighet. Det är fantastiskt att vara en del av ett sånt hängivet och engagerat team. 

Engagemanget är viktigt - att bankerna förbiser växande SME´s är ett reellt problem.  

Utan tillgången till långsiktig finansiering så är företagen oförmögna att skala upp och nå sin fulla potential - vilket är en utmaning för det enskilda företaget men också för samhället i stort som går miste om tillväxten, jobben och innovationen. Men den nya finansiering kommer vi fortsätta jobb mot vårt mål - att skapa bättre tillväxtmöjligheter för entreprenörer och SME´s.

Om några år vill jag, att vi ska kunna blicka tillbaka och säga att vi gjorde skillnad, att våra insatser möjliggjorde finansieringen av tusentals fantastiska företag som kunde skala, skapa jobbmöjligheter och innovation.

Grattis till denna milstolpe till hela teamet, våra nuvarande finansiärer och välkommen till våra nya.

Vi har precis startat - upwards and onwards!

Alexis

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.