Lästid: 5 min

DBT har sedan starten 2017 givit tillväxtkraft till Sveriges entreprenörer och förbereder nu för att skala upp verksamheten ytterligare för att kunna möta det stora intresset från små och medelstora svenska företag.

Nu krävs det nytänkande i det finansiella ekosystemet

För att Sveriges SME-bolag ska klara krisen och våga tro på framtiden krävs nytänkande i det finansiella ekosystemet. Alla som driver mindre och medelstora företag är ovärderliga för landets ekonomi, för våra jobb, vår trygghet, vår framtid. Utan dem stannar Sverige.

Just detta är utgångspunkten för vår verksamhet. Just därför finns DBT. Ett smidigt och tryggt alternativ mellan fyrkantiga principstyrda banker och digitalt lömska lånehajar med ockerräntor. En specialist på företagslån till bolag med ambitionen att utvecklas och växa som sätter relationen i fokus.

Tiden sedan pandemin fick fotfäste har vi främst ägnat åt att ligga nära våra egna kunder. Att ge råd och stöd för att ställa om företagen utifrån de effekter krisen medfört. Vårt mål har varit att hitta lösningar för att möta upp kundernas utmaningar även i denna nya situation.Som långivare har man ett ansvar att se till den långsiktiga relationen och de unika marknadsförutsättningarna för att kunna hitta nya vägar framåt som både är kortsiktigt räddande men också långsiktigt hållbara.

Det blir därför extra motiverande och kul när kunder återkommer med feedback som befäster vår ambition och styrkan i vår modell. Att skapa en innovativ finansiell partner med samma djupa kompetens som vilken storbank som helst. Med en verksamhet som drivs med affärsetiken i förarsätet och en drivkraft byggd på öppenhet, ärlig dialog med våra kunder och förtroende på det personliga planet.

”DBT är som ett team inspirerande, rutinerade och mål-medvetna lagkamrater som lyfter på varje sten, synar allt och ger järnet för att hitta den bästa lösningen”


Alexis Kopylov CEO

 

 

Vårt unika samarbete med EIF ger DBT tillgång till marknadens starkaste garantiprogram

Nyligen offentliggjordes att Europeiska Investeringsfonden (EIF) ytterligare kraftigt förstärker sina nuvarande initiativ och utökar sin garanti för befintliga avtal. Vår garanti från EIF är därmed starkare än de åtgärder som Riksgälden erbjuder svenska banker och kreditmarknadsbolag. När Riksgälden ger 70 procents garanti, ger DBTs program 80 procents kreditgaranti från EIF och sträcker sig längre fram i tiden.

Med garantin från Europeiska Investeringsfonden står DBT nu starka inför framtiden, redo att hjälpa tillväxtbolag realisera sina långsiktiga ambitioner och stötta livskraftiga och innovativa företag. Vi erbjuder lån på 3-35 miljoner för innovativa satsningar, realisering av tillväxtplaner och i dessa tuffa tider även stärka upp nödvändigt rörelsekapital under Covid-19.Alexis-presenterar

Rustar för framtiden med starkt stöd från ägarna

DBT har nu även fyllt på kassan genom ägartillskott för att kunna fortsätta växa. Att ägarna investerar och ger oss fortsatt starkt förtroende i ett extraordinärt marknadsläge visar att de tror på att DBT-teamet är på rätt väg med sitt arbete att bygga framtidens långivare för svenska SME. DBT fyller ett uppdämt behov på finansieringsmarknaden hos framför allt medelstora tillväxtbolag i en tid där bankerna främst visat intresse för de större företagen och nya uppstickare fokuserar på digitala snabblån till småbolag.

Som företagare vet man att även efter de svåraste kriserna kommer solsken. Man behöver därför även i kristider förbereda och anpassa sig för det som kommer efter. Vi bygger vidare på vår digitala plattform och vårt varumärke som kännetecknas att vi generöst delar med oss av kunskap och insikter till entreprenörer och företagare behöver i olika faser av tillväxt.

Vi står fast vid vår ambition om att bygga framtiden SME-bank för att kunna ge Sveriges små och medelstora företag den finansiering de behöver och den service de förtjänar. Vårt starka engagemang för att hjälpa Sveriges små och medelstora företag till långsiktig tillväxt och framgång avtar inte ens i stark motvind.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.