Belåna framtida intäkter - finansiering för SaaS-bolag

Belåna framtida intäkter
Frigör styrkan i dina prenumerationsintäkter och omvandla framtida intäkter till pengar idag. Få upp till 10X din MRR i finansiering. Genom att belåna dina framtida intäkter kan SaaS-bolag och företag som erbjuder prenumerationstjänster få tillgång till det kapital de behöver utan att späda ut sitt ägande. Kontakta oss så tittar vi närmare på vilken lösning som passar ditt företag bäst.
Vad innebär det att belåna framtida intäkter?

Ditt företag kan genom att belåna framtida intäkter få tillgång till kapital utan att späda ut ägandet. Det är en finansieringslösning som är anpassad för SaaS-bolag (Software As A Service) och företag som erbjuder prenumerationstjänster. Det är ett bra alternativ för företag som har en begränsad balansomslutning, men med säkra kassaflöden som kan tolkas som en alternativ säkerhetsstruktur.

Med DBT kan du belåna dina framtida intäkter och få kapital mellan 3-35 MSEK. Du behöver ha en ARR på 3-100+ MSEK, minst 1 års transaktionshistorik och LTV/CAC >1.

dd_1

Vad kostar det att belåna framtida intäkter via DBT?
Vi tillämpar en helt transparent prissättning utan dolda avgifter. Utlåningsräntan sätts individuellt per låntagare och några av de faktorer som vägs in är kreditrisk, löptid, säkerheter, bolagets allmänna finansiella status och retentions.
När är det ett bra alternativ att belåna framtida intäkter?
Det är ett bra alternativ när du har en beprövad affärsmodell, är i ett tillväxtstadie och behöver kapital för tillväxt utan att späda ut ditt ägande. Ett negativt kassaflöde behöver inte vara en begränsning. Utan vi tittar på varje företag individuellt för att hitta den lösning som passar er bäst.

Finansiering

Vad är räntan egentligen?

%
På DBT tror vi på transparens och enkelhet. Tyvärr är det idag många tillväxtföretag som är förpassade till finansieringslösningar med komplexa och icke-transparenta avgiftsstrukturer och villkor. Till synes enkla upplägg med t.ex. fasta avgifter istället för %-ränta försvårar jämförelser och kan i många fall bli mycket dyrare än företaget räknat med.

Vi reder ut begreppen hur effektiva räntan räknas ut: Vad är räntan egentligen?

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.