Michael Wolf blir ny styrelseledamot i DBT

Lästid: 2 min

Vi välkomnar Michael Wolf som ny investerare och styrelseledamot i DBT Capital. 

Sedan 2017 har vi haft som mål att se till att svenska små- och medelstora (SME) tillväxtföretag ska ha tillgång till den finansiering de förtjänar och behöver för att driva och utveckla sina företag. Därför att det är viktigt. SME-företag utgör ryggraden i den svenska ekonomin, och är avgörande för arbetsmarknaden. Sedan starten 2017 har vi lånat ut över 2.5 miljarder kronor till hundratals av dessa bolag.

“Vi är otroligt glada att Michael Wolf både investerar i oss, och engagerar sig i styrelsen. Han besitter en djup förståelse för SME-företagens förutsättningar och har ett unikt starkt nätverk som vi ser kommer att bidra till att vi bättre möter såväl nya som befintliga kunder, säger DBT Capitals VD och grundare Alexis Kopylov.

Michael Wolf motiverar själv sitt beslut till att investera och tillträda styrelsen såhär:
“DBT Capitals modell förenar klassisk företagsanalys med avancerad teknik för tillgång till och analys av realtidsdata. Det ger överlägsen snabbhet i beslut, precision i risktagande och skalbarhet i kreditgivning till små- och medelstora företag. Jag har följt DBT Capital sedan 2017 och är mycket imponerad över bolagets utveckling,”

Michael Wolf var Koncernchef och VD för Swedbank Group till och med 2016, men har sedan han slutade som operativ chef övergått till att agera som rådgivare, investerare och styrelseproffs. Han har över 30 års erfarenhet från ledande positioner i svenskt näringsliv, bland annat som VD för Intrum, ordförande i Stockholms Handelskammare och i vårdbolaget Capio. Idag är han även aktiv styrelseledamot i ett antal tillväxtbolag.

“Att Sveriges över 1 miljon SME-bolag har tillgång till finansiering för sin tillväxt är avgörande för arbetsmarknaden och ekonomin så det känns viktigt och spännande att få engagera sig i ett bolag som så aktivt bidrar till deras förutsättningar,” avslutar han.

Se Michael Wolf svara på tre frågor om lånefinansiering och DBT Capitals roll på marknaden:

Läs mer om våra företagslån.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.