close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seFöretagslånMaskinfinansiering

Trygga finansieringslösningar som hjälper dig öka produktionskapaciteten

Investeringar i IT, moderna maskiner, arbetsredskap och hjälpmedel är avgörande för många bolags konkurrenskraft och marknadspositionering. Långsiktig och kostnadseffektiv finansiering är en viktig del av lösningen.

Maskinfinansiering: Leasing, avbetalning eller lån?

Funderar du på vilken typ av maskinfinansiering som passar bäst för ditt företag? Det finns för- och nackdelar med alla finansieringsalternativ.

  • Leasing: Fördelen med leasing är främst att du inte binder upp något kapital. Företaget som leasar ut maskinen är fortsatt ägare och du behöver som regel inte ta upp maskinen som en tillgång i din balansräkning. Du betalar trots det vanligtvis en kontantinsats (särskild leasingavgift) på 20% vid avtalets början och kan välja att köpa loss maskinen efter avtalets löptid. Maskininnehavet blir mer förutsägbart men totalkostnaden är som regel alltid högre än de andra alternativen.
  • Avbetalning: Avbetalning fungerar som ett lån med maskinen som säkerhet. Du blir omedelbart ägare till maskinen och gör bokföringsmässiga avskrivningar för värdeminskning. Normalt sett kan maximalt 80% av maskinens värde finansieras genom avbetalning medan resterande betalas kontant.
  • Företagslån: Att finansiera maskinen med ett företagslån har samma fördelar som avbetalning, men är ett mer flexibelt alternativ eftersom villkoren kan utformas på olika sätt. När du köper ett begagnat objekt direkt från ett annat företag eller från en privatperson är ett lån ofta det enda alternativet. Som säkerhet används maskinen eller andra tillgångar i företaget. Du kan dessutom lösa lånet i förtid när du får ökade intäkter i kassan.

Maskiner är stora investeringar som påverkar företaget under lång tid, vilket betyder att tillgång till trygg och kostnadseffektiv finansiering är avgörande. Vi ser till ditt företags unika förutsättningar och hjälper dig att lösa maskinfinansieringen på bästa sätt.

Nytt eller begagnat?
lampor-olika-farger

Du har bättre koll på vilka maskiner och redskap som fungerar bäst i din verksamhet, men det finns också ett antal viktiga faktorer att ta hänsyn till ur ett ekonomiskt perspektiv. Det innebär inte minst att du kommer att använda maskinen i en sådan omfattning att du får tillbaka hela ditt investerade belopp (inklusive ränta och andra merkostnader).

 

Underhållskostnader är en annan faktor, särskilt när du köper begagnat, och då är det förstås också viktigt att väga in saker som årsmodell och maskinens nuvarande skick.

Vad används som säkerhet?
tak-lampa

Vid finansiering av produktionsrelaterade investeringar som maskiner eller motsvarande används som regel maskinen som säkerhet. Det fungerar alltså som ett fastighets- eller billån, där finansiären har rätt att återta objektet om låntagaren inte kan betala tillbaka krediten. Liksom med alla andra typer av lån kan räntan vara lägre när det finns en säkerhet som motsvarar kreditsumman. Personlig borgen eller företagsinteckning kan också vara aktuella.

Ladda ner vårt whitepaper om tillväxtfinansiering.

Företagande
alexis-jonas
Läs hur ditt företag kan inför smarta digitala verktyg.
Ta mig till artikeln

"Det är inte bara teknikföretag som befinner sig i den teknologiska frontlinjen – företag i många branscher kan stärka sina konkurrensfördelar genom investeringar i ny data-driven teknik."

 

 

Truls Stattin
COO, DBT

Finansiering
Tall Graphic Dark
13%
av företagarna anger tillgång lån och krediter som ett tillväxthinder