Företagskredit

En flexibel företagskredit för kortsiktiga likviditetsbehov och för att hantera svängningar i företaget.

Flexibel kredit för växande företag

En kontokredit på 2–10 miljoner kronor som du kan ta ut när du behöver. Hur låter det? Med vår företagskredit behåller du momentum på resan mot din vision och betalar bara för den del av krediten du använder.

Att skapa långsiktigt framgångsrika företag kräver att man också kan hantera kortsiktiga svängningar. Vi på DBT Capital erbjuder en företagskredit som hjälper svenska aktiebolag att stänga det finansieringsgap som kan uppstå på grund av långa betaltider, säsongsvariationer eller lageruppbyggnad.

Fakta om företagskredit

  • Kreditram från 2 till 10 miljoner kronor 
  • Löptid på 12 månader med amorteringsfrihet i upp till 6 månader
  • Flexibelt utnyttjande – använd hela eller delar av krediten efter behov
  • Betala bara för den del av krediten som du använder
  • Säkerheter i form av bland annat företagsinteckningar, pantsättning och borgen

Hur fungerar en företagskredit?

En företagskredit är en mångsidig finansieringslösning som snabbt ger dig tillgång till kapital när behovet uppstår. Till skillnad från ett företagslån, kan du med en företagskredit välja hur stor del av kreditramen som ska nyttjas. Om du bara använder en del av krediten, betalar du enbart för den delen som du använt. På så vis får du full kontroll över ditt kapital och möjlighet att anpassa utnyttjandet efter företagets aktuella situation.

När du ansöker om en kredit hos oss på DBT Capital tittar vi på just ditt företags unika förutsättningar. Vi godkänner säkerheter i form av företagsinteckningar, pantsättning, borgen, med mera.

Vi erbjuder krediter mellan 2-10 MSEK, med en löptid på 12 månader, till konkurrenskraftiga räntor och med transparenta villkor.

Vanliga frågor om företagskrediter

Vad är en företagskredit?
En företagskredit är en kredit som ger företag snabb och flexibel tillgång till kapital när behov uppstår. Du kan välja att använda hela kreditutrymmet och betalar bara för den del du utnyttjar.
Vilka krav gäller för en företagskredit?
Grundkraven för att kunna ansöka om en företagskredit hos oss på DBT Capital är att du har ett registrerat aktiebolag. Företaget måste dessutom vara aktivt och registrerat i Sverige. Det är även positivt om det finns ett bokslut registrerat hos Bolagsverket.
Vilken ränta får jag?
Räntan på företagskrediten bestäms individuellt för varje företag. Räntesatsen baseras på våra bedömningar av företagets återbetalningsförmåga och säkerhetsstruktur.
Hur mycket kan jag låna med en företagskredit?
Vi erbjuder en kreditram på mellan 2 och 10 miljoner kronor.
Hur lång tid tar det att få en företagskredit från DBT?
Från att vi har har mottagit ansökan eller haft ett första möte, tar det ca 5 arbetsdagar tills ni får ett kreditbeslut från oss.
Kontakta oss

Ansök om företagskredit

  • Kredit på mellan 3-10 miljoner kr
  • Kreditbeslut på mindre än 1 vecka
  • Personlig kontaktperson
  • 5x snabbare än banken

Konsten att välja rätt finansiering

Företagskrediter, riskkapital, affärsänglar, investerare, ALMI-lån, factoring och traditionellt banklån... Det är inte konstigt att många entreprenörer tycker att företagsfinansiering är lite snårigt. Därför har vi försökt göra det så enkelt som möjligt.

De olika finansieringsalternativen har alla sina för- och nackdelar och passar olika bra beroende på i vilken fas ditt företag befinner sig i och vad pengarna ska finansiera. Läs mer om våra produkter eller kontakta oss så berättar vi mer.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.