Dryft

Backed by DBT

"Vi vill sätta en ny standard gällande innovation och sunda värderingar i en bransch som har präglats av motsatsen - och där är samarbetet med DBT mycket hjälpsamt."


Johannes Ivarsson
Medgrundare, Dryft Sverige

Bakgrund

Dryft grundades 2020 utifrån att vi såg att det fanns ett utrymme att fylla i denna analoga bransch. Vår vision är att digitalisera och professionalisera hantverksbranschen. Att genom en modern och digital kundupplevelse möjliggöra inköp av vanliga renoveringstjänster online. På Dryft jobbar duktiga elektriker, rörmokare, snickare, målare och plattsättare, alla redo att hjälpa framförallt privatpersoner med smått som stort inom renovering i hemmet samt energirenovering.

Utmaning

Fortsatt tillväxt och kapital för att kunna ta nästa steg. 

DBT Support

Vi hade tagit in externt kapital tidigare, men lånet från DBT möjliggjorde att vi kunde vi toppa upp de pengarna vi tagit in från investerare med lånefinansiering för att få en bättre balans och begränsa utspädning av ägandet. 

Resultat

Vi har vuxit med 70% sedan vi tog in pengar från investerare och DBT i början av 2022. Dessutom har vi kunnat finansiera vårt techteam och vår egenbyggda prismotor.

Tips till andra växande bolag

• Avrunda alltid uppåt när du tar in kapital - saker blir oftast dyrare och krångligare än man tror. Då är det bra att ha en extra buffert. Tänk "hope for the best plan for the worst".

• Det är alltid värt att betala vad det kostar för att rekrytera bra personer med rätt kompetens, speciellt för nyckelroller.

• Något vi önskar vi gjort tidigare och idag lever efter själva är att växa i sprinter snarare än hela tiden. Att planera tillväxten bättre för att kunna landa emellanåt istället för att växa konstant så att det finns möjlighet att hämta andan och utvärdera det som implementerats.

Se hur vi hjälpt liknande företag

Vi möjliggör bolag inom många olika områden. Här kan du läsa om hur vi stöttat liknande företag i just din bransch.

Hör av dig!

Kontakta oss och se hur vi kan hjälpa ditt företag. Vi hör av oss inom 24 timmar.