close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
§§
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterLivet efter Brexit

Livet efter Brexit

SME-företagare som handlar med Storbritannien har säkert svårt att sova. Många förbereder sig för brexit allt de kan. Problemet är att framtidens handel också hänger på att engelsmännen själva bestämmer sig för vilka handelsregler som ska gälla sen. Det har de inte tid med nu.

Många myndigheter har bra information om hur små och medelstora företag kan förbereda sig för den 31 januari, som är det datum som gäller för brexit. Hur det blir i verkligheten är ändå inte helt klart. Kommer inget avtal till stånd under 2020 kan det ändå bli ett avtalslöst utträde ur EU.

Hur ska man då förbereda sig? Det är inte lätt. Kommerskollegium har en utmärkt checklista som du kan hämta här. Det handlar om vad du behöver göra när det gäller tullar, transporter, produktregler, dataöverföring och mycket mer.

Men problemet är att du kan förbereda dig till tänderna – du och ditt företag är ändå beroende av att även britterna skriver sina egna regler för tullar, produkter, dataöverföring och allt det andra. Jobbar de på det? Svårt att veta. Men utifrån ser det ut som om de är fullt upptagna med att gräla om själva utträdet.

Djävulen bor i detaljerna, brukar man säga. Och i det här fallet tror jag det är sannare än någonsin. Avsaknaden av detaljregler kan leda till att containrar med varor fastnar i hamnar, att tillstånd som är utfärdade i EU inte längre gäller i UK, att intyg och certifikat plötsligt blir värdelösa. Och nya blir svåra att ordna.

Helt utan regler kommer vi inte att stå. Om Storbritannien lämnar utan ett avtal med EU, förvandlas det till tredjeland, och då finns det andra handelsavtal som träder i kraft. WTO, till exempel, som reglerar handeln mellan 164 länder. Säger sig självt att det blir krångligare än EU, som efter brexit kommer att bestå av 27 länder.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.