Boka möte
close button
DBT-57 (kopia)
Hej! Jag heter Thomas och är Client Executive på DBT.

Redo att ta nästa steg i ditt företagande?

DBT erbjuder finansieringslösningar som hjälper företag att realisera sin innovations- och tillväxtpotential.

Berätta mer om era affärsidéer och tillväxtplaner, så hittar vi tillsammans rätt lösning för er.

DBT-57 (kopia)
Ska vi börja med ditt företag och din e-post?
Vårt företag heter

med organisationsnummer är


Ni når mig på e-postadressen
DBT-57 (kopia)
Trevligt att träffa dig!
Vilken tillväxtmöjlighet står du inför just nu?
DBT-57 (kopia)
Spännande! Hur stort är finansieringsbehovet?
Vi söker finansiering på
belopp
och vi räknar med
att betala tillbaka inom
tid
DBT-57 (kopia)
Tack för din förfrågan !

Vi kommer att höra av oss till dig inom 1-3 arbetsdagar med en plan framåt för att ta tillväxtresa mot nya höjder.
Inför vårt möte kan du även passa på att ladda ned DBTs Toolbox med några enkla kalkyler och modeller som kan hjälpa oss att se samma affärsmöjligheter som du gör.
DBT-57 (kopia)
Toppen! Nu behöver vi bara dina kontaktuppgifter. Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig för att ta nästa steg.
Jag som är kontaktperson heter


Ni kan nå mig på mobilnummer
Låt oss ta ett onlinemöte på 20 minuter.
dbt.seInsikterFörvärv smartare än nystart

Förvärv smartare än nystart

Många drömmer om ett eget företag, och tror att de måste starta från scratch. Inget kunde vara mer fel. Det enklaste och säkraste är att köpa ett företag som redan finns. Då får du allt i ett: kunder, intäkter, eventuella anställda, utrustning. Och lön från första dagen.

Den fråga de flesta presumtiva företagsköpare ställer sig är: Var börjar jag? Mitt svar är: Där du står. Börja med att fundera ut vad för slags företag du vill äga och alltså jobba med, se dig om där du bor – kanske finns det något i närheten. Var inte rädd för att prata med så många som möjligt om dina planer. Risken att någon ska stjäla din idé är liten, jämfört med risken att du går miste om värdefull information på grund av hemlighetsmakeri. Ta kontakt med företag som verkar intressanta och fråga de är till salu. Inte sällan är de det – i varje affär finns det ju både en köpare och en säljare.

En annan viktig fråga är: Hur mycket kan jag betala? Många gör det enkelt för sig, tar ett lån på sin bostad och betalar kontant. Men det finns andra sätt:

  • Du kan ta ett förvärvslån om du inte vill pantsätta huset.
  • Du kan delbetala till säljaren över ett antal år, och då använda vinstmedel från företaget.
  • Du kan ta anställning (eller du kanske redan är anställd) i företaget och delbetala för aktierna genom att avstå lönedelar och/eller utdelning under ett antal år – tills du har köpt alla

De två senare sätten kräver att du har och behåller en god relation till säljaren, så det gäller att välja den personen med omsorg.

Min erfarenhet är att många som vill köpa företag drar sig för att ta risk. ”Jag får inte ta något lån för maken/makan” heter det ofta. Men risken är mindre om du väljer att förvärva en befintlig och lönsam verksamhet än om du startar något nytt. Och precis som när det gäller fondsparande, måste man alltid ta en viss risk för att få någon avkastning.

Ladda ner vårt whitepaper om tillväxtfinansiering.